brak kategorii

Szparagi na wiosnę według Cooka.pl

27.05.2017 Paulina Kosim

Szparagi na wiosnę według Cooka.pl

W dniu pełnym treningów, pracy, spotkań, planowania stylizacji, a przede wszystkim opieki nad synkiem, często brakuje chwil na wymyślne potrawy. Dlatego moja dieta „modelkowa” powinna się składać z dań, które łatwo i szybko przygotować. A ja w dodatku uwielbiam produkty sezonowe. Obecnie z mojej lodówki wyskakują wszelkie rodzaje szparagów, i białe i chrupiące zielone. Istnieje milion sposobów ich przyrządzania, ale zawsze smakują wyśmienicie. Jak je gotować (podpowiadam: w osolonej wodzie, główki nad poziomem wody, białe ok. 10 minut a zielone 7 minut)? Czy obierać? I czy te prosto z wody z masłem nie są najsmaczniejsze? Pewnie tak, ale ja ubóstwiam szparagi również w paru innych wersjach. Chociaż najczęściej wybieram zielone do porannych omletów z pomidorem i cebulą, to dzisiaj przedstawię Wam coś innego. Oto moje trzy, ulubione (i szybkie) propozycje dań ze szparagami w roli głównej.