MODA, STYL ŻYCIA
Świąteczne zwyczaje Nicole Kidman i innych gwiazd Omega
19.12.2015 Redakcja Fashion Magazine
Jak spędzają Święta ambasadorzy marki Omega? Jakie tradycje gwiazdkowe panują w ich domach? Czym różnią się od siebie zwyczaje z różnych stron świata? Koniecznie przeczytajcie, co na temat Bożego Narodzenia mają do powiedzenia takie gwiazdy jak m.in. super modelka Cindy Crawford, laureat Oscara Eddie Redmayne i aktorka, również uhonorowana Oscarem, Nicole Kidman.
Nicole Kidman, Australia
„W Nashville, Tennessee gdzie obecnie mieszkam, podstawą są muzyka i jedzenie. Nie znajdziesz lepszego miejsca na kolędowanie i świąteczne przyjęcia. Jeśli jest wystarczająco zimno i biało, to w Święta bawimy się z dzieciakami na śniegu i budujemy bałwana. To czas przyjaźni, rodziny i niesamowitego ducha.” Eddie Radmayne, Wielka Brytania
„Pieczona szynka. Podchodzę do tego śmiertelnie poważnie. Namaczam ją i marynuję w musztardzie, cukrze i goździkach, a następnie długo piekę. Potem można się nią cieszyć tygodniami. Dla mnie to najbardziej ekscytujący moment Świąt.” Cindy Crawford, USA
„Staram się nawiązać do tradycji, w których dorastałam. Wieszamy ozdoby na drzewku plumerii i zostawiamy ciastka i mleko dla Mikołaja oraz marchewkę dla renifera. Moja mama zawsze przygotowywała specjalne ciasto kawowe, które nazywaliśmy Małpim Chlebkiem. Też je robię. Zapach cynamonu sprawia, że czujesz magię Świąt nawet w kostiumie kąpielowym.” Piosenkarz Bastian Baker, Szwajcaria, ojczyzna Omega
„Wiele szwajcarskich rodzin spędza je w górskich chatach. Organizują przyjęcia z tradycyjnym jedzeniem, jak raclette, czy fondue. Jest dużo śniegu, więc to świetna okazja, by pojeździć razem na nartach." Pływak Chad le Clos, RPA
„W Durbanie jest wtedy bardzo gorąco! Ten dzień zmienia się w długą imprezę na basenie. Jemy lokalne, południowoafrykańskie mięso i przysmaki z Mauritiusu, np. curry. Robimy też własny majonez, a więc kuchnia jest naprawdę urozmaicona. Przyjemnie jest spędzać na dworze tak dużo czasu, jak to tylko możliwe.” Mistrzyni olimpijska, Jessica Ennis, Wielka Brytania
„Oxford Street wypełnia się ludźmi robiącymi zakupy. Jest w tym trochę szaleństwa! Ponieważ ciemno robi się już około 16:00 tradycyjne bożonarodzeniowe lampki robią spektakularne wrażenie. Uwielbiam też wypady z rodziną i przyjaciółmi do pubu, jeszcze przed faszerowanym indykiem i pieczonymi ziemniakami w pierwszy dzień Świąt.”
„W Nashville, Tennessee gdzie obecnie mieszkam, podstawą są muzyka i jedzenie. Nie znajdziesz lepszego miejsca na kolędowanie i świąteczne przyjęcia. Jeśli jest wystarczająco zimno i biało, to w Święta bawimy się z dzieciakami na śniegu i budujemy bałwana. To czas przyjaźni, rodziny i niesamowitego ducha.” Eddie Radmayne, Wielka Brytania
„Pieczona szynka. Podchodzę do tego śmiertelnie poważnie. Namaczam ją i marynuję w musztardzie, cukrze i goździkach, a następnie długo piekę. Potem można się nią cieszyć tygodniami. Dla mnie to najbardziej ekscytujący moment Świąt.” Cindy Crawford, USA
„Staram się nawiązać do tradycji, w których dorastałam. Wieszamy ozdoby na drzewku plumerii i zostawiamy ciastka i mleko dla Mikołaja oraz marchewkę dla renifera. Moja mama zawsze przygotowywała specjalne ciasto kawowe, które nazywaliśmy Małpim Chlebkiem. Też je robię. Zapach cynamonu sprawia, że czujesz magię Świąt nawet w kostiumie kąpielowym.” Piosenkarz Bastian Baker, Szwajcaria, ojczyzna Omega
„Wiele szwajcarskich rodzin spędza je w górskich chatach. Organizują przyjęcia z tradycyjnym jedzeniem, jak raclette, czy fondue. Jest dużo śniegu, więc to świetna okazja, by pojeździć razem na nartach." Pływak Chad le Clos, RPA
„W Durbanie jest wtedy bardzo gorąco! Ten dzień zmienia się w długą imprezę na basenie. Jemy lokalne, południowoafrykańskie mięso i przysmaki z Mauritiusu, np. curry. Robimy też własny majonez, a więc kuchnia jest naprawdę urozmaicona. Przyjemnie jest spędzać na dworze tak dużo czasu, jak to tylko możliwe.” Mistrzyni olimpijska, Jessica Ennis, Wielka Brytania
„Oxford Street wypełnia się ludźmi robiącymi zakupy. Jest w tym trochę szaleństwa! Ponieważ ciemno robi się już około 16:00 tradycyjne bożonarodzeniowe lampki robią spektakularne wrażenie. Uwielbiam też wypady z rodziną i przyjaciółmi do pubu, jeszcze przed faszerowanym indykiem i pieczonymi ziemniakami w pierwszy dzień Świąt.”