W najbliższe lato raj dla miłośników słodyczy otworzy swoje wrota. Na prawie 2800 metrach kwadratowych znajdziemy aż 15 tematycznych pokoi. W nich znajdziemy największego na świecie żelkowy niedźwiedź (oraz będziemy mogli dowiedzieć się jak wygląda proces powstawania gumowych misiów) czy naturalnej wielkości jadalny jednorożec. Do innych atrakcji będzie należeć sklep z narzędziami do pieczenia i wyrobu słodyczy. Bilety będą zawierały liczne degustacje cukierków i deserów, ponieważ w muzeum znajdzie się restauracja oferująca 24 smaki lodów King Kong, kawiarnia na świeżym powietrzu, sprzedająca Pop-Tarts, pączki, koktajle mleczne i kawę, i miejsce nazwane ‘rynkiem deserów’ gdzie będziemy mogli wybierać z ponad 20 różnych rodzajów słodyczy na wagę. Miłośnicy cukierków będą mogli również przejść się po Candy Memory Lane, gdzie zwiedzający mogą poznać historię przemysłu, która rozpoczęła się w 1900 roku.
Nie ma dokładnej daty otwarcia, ale fani będą mogli kupować bilety z witryny po jej uruchomieniu. Jednak jeśli wakacje będziecie spędzać w Nowym Jorku nie możecie, nie odwiedzić tego miejsca!