Czy wy też czujecie już zapach gotowanych potraw, pieczonej ryby i ciast? Wielkie gotowanie mamy jeszcze przed sobą, ale warto pamiętać, że świąteczny okres to czas na celebrację chwil z bliskimi, cieszenie się spokojem domowego ogniska i magiczną atmosferą. Wyjątkowość takich momentów warto podkreślić, podając coś pysznego. Wyśmienitym pomysłem może być Pasja od Dr Gerard. To ciastko składające się z puszystego biszkoptu, aksamitnego kremu i owocowej galaretki, zamkniętej w czekoladowej skorupce. Może stać się powodem do uśmiechu bliskich, a nam sprawić prawdziwą radość dzielenia się z innymi.
Wśród najbardziej wyczekiwanych prezentów w tym roku znajdą się m.in. słodycze. Zwykle obdarowywane są nimi kobiety, ale także dzieci oraz dziadkowie.* To dzięki nim magia świąt nabiera wyjątkowego charakteru. Jak więc znaleźć te najsmaczniejsze? Poznaj sekret świątecznych ciasteczek w postaci Pasji o smaku rumowo-wiśniowym. To produkt z zimowo-świątecznej edycji limitowanej. Sprawi ogromną radość bliskim i uświetni wspólne świąteczne wieczory. Ciastko to stanie się też wspaniałym urozmaiceniem wigilijnego stołu i towarzystwem dla makowca czy kutii. Warto przemycić je również jako pyszny dodatek do świątecznego deseru na zimno. Sprawdź, jak go przygotować!
*Raport Deloitte ,,Zakupy świąteczne 2019”.
Składniki:
– bita śmietana,
– budyń waniliowy,
– Pasja wiśniowo-rumowa,
– szczypta startej czekolady,
– 1 mandarynka,
+ 2 pucharki.
Wykonanie:
Do każdego pucharka włożyć jedną Pasję. Ugotować budyń i wlać go
do pucharków. Na wierzchniej warstwie ułożyć kilka mandarynek. Dodać bitą śmietanę. Posypać świeżo startą czekoladą. Wstawić do lodówki na godzinę
i gotowe. Smacznego!
W święta podaruj bliskim radość
Pasja w wariancie zimowym kusi bogactwem smaku. Łączy
w sobie puszysty biszkopt, delikatny krem o smaku rumowym
i aromatyczną wiśniową galaretkę. Ciastko to zostało zamknięte pod pyszną, czekoladową skorupką z wygrawerowanym, małym serduszkiem na środku.
Gramatura:
Pasja Wiśniowo-Rumowa – 150 g