W Kraju Kwitnącej Wiśnie batoniki Kit Kat są bardzo popularne. Kupicie je w każdym supermarkecie, automacie na dworcu, a nawet dostaniecie jako deser w prezencie w niektórych restauracjach. Nie dziwi więc nas to, że właśnie tu powstają kolejne wariacje smakowe tego batonika. Po tych o smaku japońskiego sake, pokrytych płatkami 24 karatowego złota czy o smaku sushi przyszedł czas na nadzienie z najtrudniejszym deserem świata czyli czekoladowym fondantem.
Za nowy smak odpowiada japoński szef cukiernictwa Yasumasa Takagi, który nad pomysłem pracował ponad rok. Wszystko po to, by stworzyć fondant po pierwsze o odpowiedniej teksturze i by idealnie zrównoważyć słodycz nadzienia z innymi składnikami batonika, który jak wiemy do wytrawnych nie należy.
Zestaw Gateau Mignon Kit Kat został wydany w związku z ponownym otwarciem flagowego butiku Kit Kat w dzielnicy Ginza w Tokio – a słynny batonik będzie dostępny w sprzedaży tylko tu.
Kit Kat Chocolatory Gateau Mignon będzie pakowany w pudełeczka po trzy lub sześć sztuk i będzie kosztował od 13 do 26 dolarów. Cukiernia przewidziała także niespodzianki dla pierwszych 85 klientów. Szczęśliwcy, którym uda się kupić jako pierwszym pudełeczko tych wyjątkowych słodyczy, dostaną w prezencie kawałek, pysznego czekoladowe tortu, który jest nadzieniem nowego batonika.
Jeśli nie wybraliście jeszcze wakacyjnej destynacji to może ta informacja pomoże wam zdecydować gdzie pojechać. My już pakujemy walizki!