Hasłem przewodnim jesiennej edycji Restaurant Week Polska jest "Destynacja Restauracja". Organizatorzy zachęcają do odkrywania pysznych miejsc w w okolicy swoich miast, niekoniecznie wydając pieniądze na dalekie podróże kulinarne. W tej edycji biorą udział restauracje serwujące pyszną kuchnię polską, najlepsze bary sushi, topowe trattorie włoskie, a także koncepty restauracyjno-klubowe. W festiwalu biorą udział restauracje z różnych zakątków Polski. Warszawiakom polecamy pyszne owoce morza w Santorini, rewelacyjną włoską Trattorię Boccone oraz francuską kuchnie w L'ARC Varsovie. Nowością jest świeżo otwarta restauracja z pysznymi makaronami – Posypane. W Poznaniu natomiast polecamy spróbować wyśmienitego tatara wołowego w Restauracji Charlie's, a zwolenników dobrego wina i tapasu zachęcamy do odwiedzenia Wina na Kieliszki. W tej edycji dołączyło 16 restauracji na Podhalu. Tam obowiązkowo polecamy Grand Kasprowy z niesamowitym widokiem na góry! Choć do Restaurant Week Polska pozostało jeszcze ponad pół miesiąca, polecamy już rezerwować swoje ulubione restauracje – miejsca rozchodzą się jak świeże bułeczki! Rezerwacji możecie dokonać na oficjalnej stronie Restaurant Week Polska.