Konserwatyści upierają się przy wanilii czy czekoladzie, choć smaków lodów jest naprawdę sporo. W warszawskich lodziarniach furorę w tym sezonie robią smaki różnych herbat z naturalnymi liśćmi czy smak oliwy z oliwek. To jednak nic przy tym, co udało się osiągnąć specom od mroźnego przysmaku za oceanem.
Lokal Philadelphia’s Little Baby’s Ice Cream właśnie pochwalił się osiągnięciem, które – moim skromnym zdaniem – zasługuje na upamiętnienie w formie pomnika czy przynajmniej strony na Wikipedii. Odkryto bowiem smak lodów celnie imitujący niezwykłość klasycznej, włoskiej pizzy. Dzięki połączeniu smakowym właściwościom pomidora, bazylii, oregano, soli i czosnku otrzymaliśmy produkt, który – według ludzi, którzy mieli przyjemność go spróbować – wiernie oddaje cześć włoskiemu daniu.
W końcu pojawił się powód, by starać się o Zieloną Kartę. Jeśli istnieje raj, to znajduje się on właśnie w tej kulce lodów.
[poll id=”207″]