brak kategorii
Lato 2017: pyszne sorbety, które błyskawicznie przyrządzisz w domu
29.06.2017 Redakcja Fashion Magazine
Orzeźwiający arbuz
Letnie upały to idealna pora roku na orzeźwiające arbuzy. Ten owoc wprost idealnie nadaje się na domowy sorbet lodowy, który zrobimy miksując zmrożonego arbuza z kilkoma kroplami soku z limonki dla kwaskowatego posmaku.
Kiwi na zimno
Kiwi to co prawda nieoczywisty owoc jeśli chodzi o sorbety, ale takie zawsze smakują najlepiej. Zaczynamy od obrania owoców. Potem wystarczy włożyć je do zamrażarki, dokładnie zmiksować, dodać miodu oraz soku z cytryny i nasz sorbet po kilku godzinach będzie gotowy.
Melonowa miłość
Lody cytrynowe od lat znajdują się bardzo wysoko na liście naszych ulubionych lodów. A wykonane samemu są jeszcze lepsze. Potrzebne składniki to 3-4 szklanki wody, sok z cytryny, może być brązowy cukier oraz kilka łyżek startej skórki. Nasz cukier musimy rozpuścić w wodzie i wymieszać z sokiem oraz skórką z cytryny. Wszystko wystarczy odłożyć na bok, żeby wystygło, a potem włożyć do zamrażarki i lody gotowe.
Wakacyjna cytryna
Lody cytrynowe od lat znajdują się bardzo wysoko na liście naszych ulubionych lodów. A wykonane samemu są jeszcze lepsze. Potrzebne składniki to 3-4 szklanki wody, sok z cytryny, może być brązowy cukier oraz kilka łyżek startej skórki. Nasz cukier musimy rozpuścić w wodzie i wymieszać z sokiem oraz skórką z cytryny. Wszystko wystarczy odłożyć na bok, żeby wystygło, a potem włożyć do zamrażarki i lody gotowe.
Ananas na zimno
Sorbet ananasowy wykonamy bardzo podobnie jak melonowy, czyli miksując zamrożone kostki owoca. Aby sorbet miał lepszy smak, możemy do naszej masy dodać kilka kropel soku z cytryny lub miodu.