Gwiazdy gotują: dorada al sale według przepisu Jessiki Ziółek

Na co dzień mieszkająca w pięknym Neapolu Jessica Ziółek rośnie na kolejną gwiazdę social media. Jej konto na Instagramie obserwuje ponad 70 tysięcy osób. Największą pasją Jessiki jest moda, ale w swoim mediach społecznościowych oprócz stylizacji pokazuje także zdjęcia z podróży. Nam udało się odkryć jeszcze jedną jej pasję. Otóż wolne chwile bardzo lubi spędzać na gotowaniu. W kolejnej odsłonie naszego cyklu „Gwiazdy Gotują” Jessica  podzieliła się z nami przepisem na jedną ze swoich ulubionych potraw – doradę al sale.

Mieszkając na co dzień w Neapolu, Jessica ma okazję zbierać inspiracje zarówno te modowe, jak i kulinarne. Bo to właśnie tu można spróbować wielu potraw, które uznawane są za jedne z najlepszych na świecie. Jessica może próbować wyjątkowych dań wykonanych przez wybitnych, miejscowych kucharzy. Jej samej również zdarza się gotować. Z nami podzieliła się swoim prostym, aczkolwiek niezwykle smacznym, przepisem na doradę.

Animated GIF  - Find & Share on GIPHY

Składniki:

  • 2 wypatroszone dorady
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 plasterki cytryny
  • 1 i ½ paczki soli gruboziarnistej
  • oliwa z oliwek
  • natka pietruszki

Pierwszym krokiem będzie posmarowanie brytfanki odrobiną oleju, na której kładziemy wypatroszone, świeże dorady. Do każdej z nich musimy włożyć po ząbku czosnku oraz plasterku cytryny, które nadadzą naszej rybie smaku. Tak przygotowane dorady wystarczy posypać solą – tak, by pokryła je w całości. Brytfankę wkładamy do piekarnika wcześniej rozgrzanego do 180 stopni, w którym dorady pieczemy około 35 minut.

Kiedy nasze ryby już są gotowe, możemy je dodatkowo posypać posiekaną pietruszką oraz polać odrobiną oliwy. Dorada będzie świetnie smakowała z sałatką albo naszymi ulubionymi warzywami z grilla.

Smacznego!

ZobaczSchowaj komentarze

Tych rzeczy nie powinniśmy trzymać w lodówce!

Od kiedy w życiu człowieka pojawiła się maszyna zwana lodówką, stała się ona podstawowym elementem każdej kuchni. Z obawy przed tym, że nasze produkty czy przygotowane potrawy się zepsują, to właśnie tam je przechowujemy. Czy aby jednak na pewno wszystko powinno lądować na chłodnych półkach? Niestety, istnieją pewne produkty, które przechowywane w lodówce znacznie tracą na swojej wartości. Jakie? Przekonajcie się sami w naszej galerii!

Tych rzeczy nie powinniśmy trzymać w lodówce!

Miód


Łyżka miodu to sprawdzony sposób na osłodzenie sobie życia. A wkładanie go do lodówki może zamienić nasz ukochany, złoty płyn w twardą masę.
ZobaczSchowaj komentarze

Jesienne trendy z F&F: moda dla mamy i córki!

F&F

Czapka
6,95 zł

F&F

Spodnie
49,99 zł

F&F

Kurtka
95,90 zł

F&F

bluzka
39,99 zł

F&F

Płaszcz
184,99 zł

F&F

Rękawiczki
69,90 zł
.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.